הי, אני עובדת הייטק במשכורת של 5000 כבר שנה ושמונה חודשים במשרה מלאה , לפני 5 חודשים ילדתי ,חזרתי לעבודה לחודש וחצי והתפטרתי לצורך טיפול בתינוק, לפי מה שהבנתי מגיע לי חודש עבודה בשנה פיצויים= 5000 שח,
אך בבירור מול חשבת שכר של החברה היא אמרה לי כי בחוזה חתמתי על חוק 14 , שאומר שמגיע לי מה שקיים בקופה שהופרשה לי ,שהצטבר 1500 שח בלבד!
בסעיף החתימה כך נכתב: "במקרה של פיטורי העובדת, הפרשות החברה לפיצויי הפיטורין יבואו על חשבון תשלום פיצוי פיטורים,במידה והעובדת זכאית לתשלום פיצויי פיטורים על פי דין"
רציתי לדעת .אם יש לי אפשרות לתבוע דמי פיצויים הולמים :
1.כיון שכלל לא ידעתי מהו סעיף זה -שהרי זהו חוק דיי חדש ולא היה ברור לי כמה מופרש כל חודש, ולתומי חשבתי כי זה מופרש לפי החוק הקובע כי דמי פיצויים חודש לשנת עבודה, שהרי אני סה"כ בנאדם ולא עו"ד המעודכנת בכל החוקים החדשים, וחוק זה רוב העובדים אצלינו לא יודעים.
2.כיון שהועסקתי בשכר מאוד נמוך לעולם ההייטק (,במשך שנה רק 4500 ולאחר מכן העלו ל5000), חשבתי כי לפחות פיצויים סטנדרטיים אקבל לאחר לידה .אך גם זה מונעים ממני..
3.עצם התפטרות לאחר לידה ולא פיטורים רגילים ,יכולים להוות משמעות לתביעת פיצויים הולמים יותר ?
אם כתוב בחוזה העבודה שלך כי הכספים המופרשים הם ע"ח פיצויים, על המעביד להשלים לך את הסכום ל-8300 ש"ח. אם כתוב "במקום פיצויי פיטורים" לפי ס' 14, הרי שאם המעביד הפריש לך לגבי חלק מהפיצויים (למשל 3.3% במקום 8.3% - הרי עליו להשלים לך סך של 5/8.33 * 1.66 * 5000 = 4,982 ש"ח.
אם את רוצה הסבר מפורט יותר, אני מציעה לך ללכת לייעוץ פרטי
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר