שלום רב!
עבדתי בחברה 35 שנה ופוטרתי . במשך השנים היו תקופות שהעסיקו אותי מעל 12-13 שעות ביום. לא היה לי מה לעשות בנידון כי רציתי לשמור על מקום העבודה למרות שהיה לי קשה , אפילו העסיקו אותי גם שבועיים רצוף ב-2 משמרות כי לא היו עובדים .כיום כשאני מפוטר השאלה עד כמה שנים אחורה אני יכול לבקש מהם שימסרו לי את כרטיסי שעות העבודה כדי שאוכל לתבוע אותם על פיצויים (או סנקציה אחרת?)על העסקה בלתי חוקית . האם יש התיישנות , והאם יש סיכוי לתביעה כזאת? האם יש בחוק סנקציה למעביד כזה? ומהי ?
שאלה נוספת : לא תמיד שילמו לי את כל השעות הנוספות כי צברתי "יותר מדי" שעות (עקב דרישות העבודה ומחסור בכוח אדם). אני רוצה שישלמו לי את כל מה שלא שילמו ולכן אני צריך את כל כרטיסי הנוכחות מלפני הרבה שנים ואני לא יודע אם יש להם ,אני חייב להשוות עם תלושי השכר שמראים את מה ששילמו לי בפועל . האם גם פה יש התיישנות (וכמה) ? והאם יש סיכוי לתביעה זו? נא לתת לי תשובה ל-2 השאלות. תודה מראש
תקופת ההתשיינות הינה 7 שנים אחורה ולכן עליך לדרוש עד 7 שנים. את סיכויי התביעה יש לבחון לאחר בדיקת כל החומר המשפטי.
שתי השאלות הן אותה שאלה בדיוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר