לעו"ד שלום וברכה.
פוטרתי מעבודתי ויש לי לי אישור מרופא תעסוקה המאשר שאיני כשיר לעבודה. ויש ברשותי ימי מחלה רבים.
א. אם המעסיק לא מעוניין לתת את מיציוי ימי המחלה , מה עלי לעשות?
ב. היכן אני יכול להראות לו שהוא חייב לתת לי למצות את ימי המחלה ?
עו"ד דמרי בן שחר, מסר לי תשובה שאני יכול למצות את ימי המחלה גם אם קיבלתי הודעה מוקדמת. השאלה שלי היא
א. היכן אפשר להראות בכתובים שאני יכול למצות את ימי המחלה ,
ב. ואם הוא לא מעוניין מה עלי לעשות.
אני סובל ממחלה כרונית כבר 10 שנים ויש ברשותי אישור מרופא תעסוקה המופנה למעביד שאיני כשיר לעבודה וממליץ לנצל את הזכויות. תודה רבה
שימת ליבך, כי אכן ניתן לנצל ימי מחלה רק עם הפיטורים היו בזמן המחלה עצמה! כפי שהעירה את שימת ליבך עו"ד ענת רוזנר.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התשובה המהירה.
הפיטורים ניתנו בנזמן היותי חולה שכן אני סובל ממחלה כרונית כבר 10 שנים , אך האם אני יכול לתלות את המחלה על מנת לנצל את ימי המחלה שכן קיבלתי אישור מרופא תעסוקה שאיני כשיר לעבודה וממליץ לנצל את הזכויות הרפואיות
האם למעסיק היה אישור ימי מחלה ביד כאשר הוא פיטר אותך, או שמא הגעת למקום העבודה למרות שהיו לך ימי מחלה לניצול? לעניות דעתי כן ניתן לדרוש אפילו ובעצם מדובר באישור מרופא תעסוקתי שאין לעבוד בזמן הנותר.
אנא פנה לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר