שלום רב,מבירור שעשיתי: בוותק של פחות משנה במקום העבודה זמן ההתראה שאצטרך לתת במידה ואתפטר אמור להיות שבועיים ומעבר לשנה חודש.
בעוד שבוע בדיוק אגיע לוותק של שנה בדיוק במקום עבודתי. האם כל זמן שאני מודיעה על התפטרותי לפני אותו תאריך מדוייק בו תהיה לי שנה אהיה מחוייבת לתת התראה של שבועיים ולא חודש?תודה
אם הנך עובדת יומית, הרי אם עבדת פחות משנה עליך לתת יום לכל חודש עבודה, דהיינו 11 ימים, לאחר שנה עליך לתת הודעה מוקדמת של 14 יום. אם את עובדת חודשית עליך לתת הודעה מוקדמת של יום על כל חודש מ-6 החודשים הראשונים לעבודתך והודעה מוקדמת של 2.5 ימים לכל חודש מהחודש השביעי ועד שנה - לכן אם לא עבדת שנה עליך לתת 18.5 ימי הודעה מוקדמת . ימי ההודעה המוקדמת הינם קלנדריים.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אוקיי, ז"א שאפילו אם אני מודיעה יום אחד בדיוק לפני היום המדוייק שבו תהיה לי שנה אני מחוייבת ב-18.5 ימים ולא בחודש מלא? תודה
אם את עובדת חודשית. אני מציעה לך לא להודיע יום אחד לפני, כי אם המקרה היה הפוך והיו מפטרים אותך, היית טוענת שמגיע לך חודש עי עברה כבר שנה. לכן, אני מציעה שתודיעי כבר ולא תמהמהי, שאם לא כן, יהיה עליך, אולי להוכיח את צדקתך בבית הדין - כל שופט יכול לראות זאת אחרת - ויום או 5 ימים פחות - כמוהם כשנה.
נהגי, כפי שהיית רוצה שמעסיקך ינהך אתך, במקרה שהיה מפטר אותך.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר