שלום רב. אני בשבוע 26. המעסיק שלי פנה למשרד התמת בכדי לקבל אישור לפטר אותי. לפני שבוע הייתה פגישה במשרד התמת. השבוע הרופא שלי אמר לי שהוא מעוניין לתת לי שמירת הריון. האם אני חייבת לעדכן את משרד התמת בזה? כי זה הרי עדיין לא בטוח שביטוח לאומי יאשר לי את השמירה. אני צריכה שהמעסיק שלי ימלא טופס של ביטוח לאומי האם יש זמן מסויים שהוא חייב למלא את הטופס או שהוא יכול לסחוב זאת חודשים? אני כבר חודש בבית על אישור מחלה והמעסיק טוען שמעל חודש אישור מחלה זה כבר תשלום של ביטוח לאומי ולא שלו האם זה נכון? ושאלה אחרונה ומאוד חשובה לי האם כשאתפטר לאחר הלידה הוא יכול למצוא פירצה בחוק ולא לשלם לי פיצויים? דיברתי אתמול עם קו לעובד ושם נאמר לי שיש סבירות גדולה שהוא לא ישלם לי ואצטרך ללכת לבית דין ושם אף אחד לא עונד על הצד של העובד. האם זה נכון? אנא עזרתכם!!!!
היות וישנם יחסי עובד ומעביד, על מקום העבודה למלא את הטפסים של ביטוח לאומי, היה ולא יעשה כן, יפגע בפרסתך ותהיי זכאית לקבל פיצוי בגין מחדליו.
ממליצה לך ליידע את התמ"ת כי הנך נמצאת בשמירת הריון.
בנושא לפיצויי פיטורים, היה וותקך במועד סיום יחסי עוב דומעביד, יהיה שנה, תהיי זכאית לתשלום פיצויי פיטורים.
בהצלחה!
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר