אני עובדת במקום עבודה כ- 3 וחצי שנים בערך. כרגע אני בחופשת לידה ובזמן שאני בחופשת לידה המקום עבודה שלי מחליף בעלים (אחד מהם) ועובר לדרום תל אביב. זה עוד לא קרה אבל זה אמור לקרות כל יום.
יש לי מספר שאלות:
1. ביקשתי להאריך את חופשתי על סמך ימי חופשה שמגיעים לי איכשהו מה- 3 וחצי שנים נותרו לי 7 ימי חופשה שזה נראה לי משהו מוזר מאחר שבשנתיים הראשונות שלי לא ממש היתה ספירה של ימי חופש הכל היה כביכול בלתי פורמלי האם הם יכולים למחוק לי ככה ימי חופשה מבלי ליידע אותי (אני הייתי בטוחה שהם נצברים לי באיזה אופן אבל מאחר שהכל היה בלתי פורמלי מעולם לא דובר על זה) בפועל בכל מקרה לפי ספירה שאני עשיתי היו לי עד היום 16 ימי חופשה שמתוכם 9 ימים כפויים שהורידו לנו אותם בחו"ל המועד של החגים האחרונים. וכעת כשאני מבקשת לקחת אותם פתאום נשארו לי 7 ימים האם זה אפשרי.
2. במידה ואני מעוניינת לא לחזור למקום העבודה האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? כמה זמן מראש אני אמורה להודיע? אם זה חודש האם אני יכולה חלק מהחודש הזה לקחת כחופשה (בייחוד במידה ואמצא עבודה חדשה)?
3. האם אני מקבלת דמי אבטלה ולתקופה של כמה זמן?
4. הם חושבים לכתוב חוזה עבודה. מעולם לא היה לי כזה. האם במידה ולא מסכימים על התנאים החדשים (כי אני רוצה לרדת בשעות) אני יכולה לקבל פיצויים על סמך זה ולבקש גם מכתב פיטורין?
א. לאור העובדה, כי ציינת כפייה של 9 ימי חופשה מתוך סה"כ ימי החופשה שלך הרי שנשארו בידך סה"כ 7 ימי חופשה כפי שציין זאת מעסיקך.
ב. אכן הינך זכאית לאחר חופשת לידה להתפטר בהתפטרות מזכה בפיצויים, עליך להודיע עד 9 חודשים מיום הלידה כי את מבקשת להתפטר על מנת לטפל בילד.
ג. בעניין דמי אבטלה פני לפורום ביטוח לאומי.
ד. אין צורך לאור הרשום בסעיף ב להודעתי זו.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר