שלום.
עבדתי בחנות כשנה וחצי 9 חודשים בלי תלוש ו 9חודשים עם תלוש (עקב הוצאה לפועל ועיקולים) נפצעתי במהלך העבודה ושברתי את הרגל וגובסתי לחודש וחצי ועוד חודש החלמה לאחר מכן נאמר לי על ידי המעסיק שהוא כבר הסתדר עם עובד חדש ואם אני רוצה מכתב פיטורין שאגיע למשרד אבל עד היום לא קיבלתי את המכתב.
פניתי לביטוח לאומי ו קיבלתי מהם דמי פגיעה כשלושה חודשים שלאחר מכן ניגשתי לוועדה רפואית ושם קבעו לי דרגת נכות של 20 אחוז זמני הקיצבה וכמו כן דמי הפגיעה היו נמוכים והגשתי טופס נכה ניזקק נתתי למעסיק שהיה צריך למלא אותו שאני לא עובד אצלו מיום הפגיעה ואז אקבל מביטוח לאומי קיצבה גבוהה יותר דיברתי עם מנהלת החשבונות ואמרה לי שמילאה את הטופס והמעסיק חתם כשביקשתי אותו ממנו הוא אמר ששלח את הטופס לביטוח לאומי
אבל עד היום הם לא קיבלו אותו, וביטלו את הבקשה שלי.
כמו כן לא קיבלתי ממנו שום דבר לא ימי חופשה שצברתי ולא שום דבר אחר ואחרי שניפצעתי רק גילתי שאני כלל לא הייתי מבוטח על ידו.
ברצוני לדעת אם אכן מותר לו לפטר אותי בזמן שאני בבית אחרי תאונת עבודה אצלו.
והאם אני יכול לתבוע אותו?
כמו כן בזמן שהייתי בבית עם גבס ואחריו לא קיבלתי ממנו כלום ולא שילם לי כלום.
תודה רבה
עליך להתריע בכתב למעסיק ולדרוש את ממנו להעביר לבטל"א דיווח כנידרש ממעסיק במקרה של תביעת דמי פגיעה ונכות.
במידה ולא תקבל כל תגובה עדכן, בכתב את הבטל"א כי המעסיק אינו מגיב למכתבך בצירוף העתק מכתבך למעסיק. הבטל"א יפנה למעסיק וידרוש ממנו דיווח.
כל עוד לא פוטרת מעבודה בהליך פיטורין תקין מחוייב המעביד להחזירך לעבודה.
בעת שהייתך בבית עקב הפגיעה תשלום שכרך אמור להיות דמי מחלה שנצברו ובהמשך דמי הפגיעה וקצבת הנכות.
אינך יכול לבקש פדיון חופשה שכן עפ"י חוק ניתן לפדותם רק בסיום יחסי עובד מעביד.
יש לבחון תביעה בגין חבות מעביד וכן ביטוח אובדן כושר עבודה.
מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר