שלום
אם אני עובד עבודה כחצי שנה עד שנה ואני עומד להודיע למעסיק שאני עוזב ושימצא מחליף במקומי ואני מודיע שבועיים מראש ואז המעסיק לא מוצא מחליף במקומי כעבור שבועיים האם חובה עלי להמשיך לחכות עד שימצא מישהו אחר או שלא כי זה יכול לקחת לו גם חודש חודשיים ואין לי אפשרות לחכות יותר משבועיים או שזה בעיה של המעסיק והעיקר שאני הודעתי שבועיים מראש? כמו כן אין לי חוזה עבודה אתו.
תודה
עליך לתת הודעה מוקדמת על פי החוק. אם הנך עובד יומי ועבדת שנה ההודעה המוקדמת היא של שבועים. כמובן שעליך להודיע בכתב מהו יום עבודתך האחרון. לאחר מכן אתה רשאי לעזוב. זוהי דרישת החוק. אם אתה רוצה להיות נחמד עם מעסיקך ואינך חייב לעזוב מייד, שאל אותו כמה זמן הוא רוצה שתשאר מעבר להודעה המוקדמת ותסכים, אך שיחתום לך כי תקבל פיצויי פיטורים (אם עבדת לפחות שנה). (זוהי רק עיצה).
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום
אז מה זה אומר בעצם שאם הודעתי שאני אעזוב עוד שבועיים והמעסיק לא ימצא מחליף האם לא אהיה מחויב לתת לו עוד זמן כי כבר הודעתי לו שבועיים לפני ואני רוצה להתקדם לעבודה אחרת ?
תודה
כפי שכתבתי לך. אם נתת הודעה על פי החוק והודעת כי תסיים עבודתך במועד מסויים, אתה רשאי להפסיק לבוא לעבודה
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר