אני אם חד הורית. עובדת בחברה פרטית מזה 8 שנים. לרשותי ימי מחלה רבים מאחר ובשנים הקודמות ניצלתי לכל היותר 10 ימי מחלה בשנה מתוכם לכל היותר 8 מתוך 12 ימי מחלת ילד המגיעים לי לפי החוק. באפריל השנה עברה ביתי ניתוח ולכן נעדרתי מעבודתי 10 ימים שעליהם קיבלתי תשלום על פי חוק. בספטמבר עברה ביתי ניתוח חוזר ושוב הייתה בבית למשך 10 ימים. הבאתי אישור ימי מחלה, אך חשב החברה הסביר לי שמאחר וכבר ניצלתי 10 מתוך 12 ימי מחלת ילד המגיעים לי, מגיע לי תשלום רק על חצי יום, שכן חובת המעביד לשלם רק על יומיים מתוך ה- 10, כאשר מתוכם על היום הראשון אין תשלום ועל השני 50%. כאשר קיבלתי את תלוש המשכורת ראיתי שאכן, קיזזו משכרי 9.5 ימים, אך במקביל הורידו לי 10 ימי מחלה. שאלותיי:
1. האם ימי מחלת ילד מצטברים? כלומר, מאחר ובשנים הקודמות לא ניצלתי את מלוא המכסה של ימי מחלת ילד, אם נכון יהיה לטעון כי יש לשלם לי מתוך ימי המחלה העומדים לרשותי ימי מחלת ילד בחישוב של 12 ימים לכל שנה סה"כ 96 יום מאז תחילת עבודתי לפני 8 שנים?
2. בהתחשב בכך שבפועל שילמו לי רק על חצי יום, האם מותר למעביד להוריד לי 10 ימי מחלה? במצב הנוכחי יוצא שגם לא שילמו לי וגם הפסדתי ימי מחלה, כך שלמעשה הפסדתי תשלום על 19.5 ימים בעוד שנעדרתי מעבודתי רק 10 ימים. אודה אם תפנו אותי לחוק בעניין זה.
חוק דמי מחלה (היעדרות בגין מחלת ילד), התשנ"ג – 1993 קובע, כי עובד שהינו הורה לילדים שטרם מלאו להם 16 שנים, רשאי להעדר מעבודתו עד 8 ימים על מנת לטפל בילד שחלה. ההיעדרות מהעבודה לצורך הטיפול בילד מפאת מחלתו תבוא במניין ימי המחלה שלהם זכאי ההורה מדי שנה, מכסת ימי המחלה מורחבת לסך של 16 ימים בשנה כאשר מדובר חד הורית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר