שלום
אני אמור לדבר עם הצעסיק שלי לגבי ימי חופשה שיצטברו לי, אני עובד 7 חודשים מיוני עד עכשיו 2011 אם עד סוף דצמבר לא אממש את ימי החופש עד סוף דצמבר 2011 האם זה יתבטל לי ימי החופש של שנה זו ולא יחשבו ויתווספו לשנה הבאה? ואם המעסיק לא יכול לתת לי חופש כי אין לו מלחיף בשבילי האם אני זכאי לדרוש תשלום על ימי החופש שבהם אני עובד?
תודה
יציאה לחופשה שנתית מחוייבת באישור מעסיק. לא ניתן לצבור ימי חופשה ללא אישור מעסיק.
ניתן לקחת עד 7 ימי חופשה באישור המעסיק ולצרף את היתרה לחופשה שתינתן בשתי שנות העבודה הבאות.
אתה רשאי לקחת יום חופשה במהלך שנת העבודה ובלבד שהודעת למעסיק 30 יום מראש לפחות.
פדיון ימי חופשה צבורה בסיום יחסי עובד מעביד או באישור המעסיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
שלום
אם כך אם לא לקחתי חופשה השנה זה ייחשב לי הצבירה גם בשנה הבאה 2012? הבנתי שעל כל חודש עבודה נצבר יום חופש ואני עובד מחודש יוני 7 חודשים? ומה לגבי אישור מחלה אני חייב לבוא חולה גם אם אין לי מחליף?
תודה
אתה זכאי לקבל ימי חופשה בתום שנת עבודה, הואיל ולא עבדת שנה, ודאי שהימים יצטברו לך לשנה הבאה.
אם הנך חולה ויש לך אישור מחלה, אינך צריך לבוא לעבודה
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שאלת לגבי חופשה שנתית ותשובתי היא שעליך לתאם זאת עם המעסיק ובאישורו.
לגבי ימי מחלה אתה מחוייב בקבלת אישור רפואי מרופא מאושר לגבי מחלתך ולהעבירו למעסיק. המעסיק רשאי לא לקבל את האישור ולשלוח אותך לבדיקת רופא מטעמו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר