שלום רב
אני מועסקת בחברה בתפקיד בכיר ומגישה חשבונית עבור שרותי.
בשנה ראשונה עבדתי 3 ימים בשבוע כאשר שכרי נקבע לפי מס הימים שעבדתי -10500 שח לחודש+מעמ.
לאחר שנה הועסקתי במישרה מלאה 5 ימים בשבוע במשך שנה ועשרה חודשים.
בשכר של 17500 ש"ח+מע"מ.עקב צימצומים החליט הבוס שלי לקצץ במישרתי ל2 ימים בשבוע,ופיטר עובדים אחרים להם שולמו פיצויים.
ביקשתי את הפיצויים לכל התקופה עד לשינוי המישרה.
לאחר שהסכים לשלם ,אינני מקבלת תשובה מתי ישולמו וכבר נאמר לי שזה יהיה בתשלומים.ובכלל שיתחיל לשלם לי עוד חצי שנה,וכמובן שלא הסכמתי.
האם עלי להמשיך ללכת לעבודה?(אני צריכה את ההכנסה אני מפרנס יחיד)אינני יודעת איך לפעול במצב זה?
בעיקרון יש לך שתי בעיות. 1. מי שעובד בחשבוניות איננו לכאורה "עובד" אלא עצמאי ולכן איננו זכאי לזכויות המגן מכוח משפט העבודה ובכלל זה לפיצויי פיטורים לאחר ניתוק קשר העבודה. על פי נסיבות עבודתך, את כנראה באמת "עובדת" אך לשלם כך יהיה עליך להתייעץ עם עו"ד הבקיא במיוחד בדיני עבודה ובנושא של "יחסי עובד מעביד" ולשלוח למעסיק מכתב ואם לא יעזור - להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. 2. כל עוד מקיים קשר העבודה, אין העובד זכאי לפיצויי פיטורים. בסיום הקשר יערך ממוצע משוקלל של היקף עבודתו ובהתאם לכך יקבל הוא פיצויי פיטורים על פי שכרו האחרון מוכפל בהיקפי המשרה השונים לאורך תקופת עבודתו. כדי להתפטר וכיצד לעשות זאת - כדי שבסופו של יום תקבלי פיצויי פיטורים וזכויות אחרות של עובד - אני, שוב, מציעה לך להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר