בראשון לחודש היה לי ויכוח עם המטפלת שלי. באותו יום היא הלכה למיון והוציאה שבועיים ימי מחלה. כששאלתי אותה אם היא מתכוונת לחזור לעבוד בתם ימי המחלה היא ענתה שנצטרך לשבת ולדבר. אחרי שבוע ביקשתי ממנה לבא אלי ולדבר, מטרת הפגישה מבחינתי היתה ליישר את ההדורים, ולהבהיר לה מהן הציפיות שלי ממנה. היא היתה מאד ממורמרת, והצהירה שהיא לא מוכנה להמשיך לעבוד במתכונת הנוכחית. שאלתי אותה אם היא מתפטרת והיא סרבה להתפטר. ויחד עם זאת חזרה על כך שהיא לא מוכנה לעבוד בתנאים הנוכחיים. בעקבות השיחה שלחתי לה מכתב פיטורים.
מה עושים במצב כזה, שעובד מסרב לבצע את העבודה שבעבורה הוא נשכר, אבל גם מסרב להתפטר ? האם יש אפשרות לפנות לבית דין לענייני עבודה ולבקש שלילת פיצויים ? מדובר בסכום של 4000 שח , אני מניחה ששכר טרחה של עו"ד הוא גבוה יותר.
החלטתך ליתן בידה מכתב פיטורין מעמידה את העובדת בדין מפוטר וזכאות לכל זכויות שנצברו לפי דיני העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר