שלום רב,
פוטרתי מעבודה כמזכירת רופא (כ-18 ש"ש בשבוע, יצא כ-1800-2500 ש"ח בחודש+נסיעות).
תקופת העבודה: 1.2.09-3.8.11.
הנושא המהותי: סירוב המעסיק להפריש פנסיה. ידעתי שיום אחד אצטרך לתבוע זאת.
רק כעבור 3.5 חודשים מעזיבתי הודיע שהכין את הפיצויים. אני חשדנית מאחר ואני מכירה עם מי יש לי עסק. סיכוי גדול שהסכום לא כולל הפרשות הפנסיה.
בשיחת טל' התנה את מתן הכסף בהגעתי למשרד "לחתום על טפסים" ומכתב שקיבלתי את המגיע ואין לי תביעות ממנו.
סבלתי מיחסו המשפיל וכעת אינני רוצה להפגש איתו (אני חייבת?). כ"כ אינני רוצה לחתום שקיבלתי כל המגיע מבלי לבדוק את חישוב מרכיבי הפיצויים. כ"כ אינני רוצה להגביל עצמי מלפנות לביה"מ. (האם חתימה תחת אילוץ מחבלת בסיכויי לקבל המגיע לי בבימ"ש ? בהנחה שאני צודקת).
שלחתי לו מכתב לקוני בדואר רשום שאני מבקשת שישלח אלי הביתה את הצ'ק עם מכתב שמפרט את מרכיבי סכום הפיצויים.
בתגובה, שלח לי מכתב שהכסף מחכה במשרדו ונבצר ממנו לשלוח צק בדואר ללא חתימתי על טפסים ועל כך שקיבלתי את המגיע לי....
שאלות: מה אומר החוק? מה מומלץ לעשות כעת? מה האופציות שלי?
ברכות ותודות, דורית
על פי הפסיקה אין העובד מחוייב לחתום על כתב ויתור שכן, עובד אינו יכול להתנות או לוותר על זכויות המגיעות ע"פי חוקי העבודה.
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי ומקצועי ע"מ לקבל את כל זכויותיך ממהמעסיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר