שלום רב, בצוות העבודה שלי עובדת בחורה נוספת שאיננה אהודה עליי במיוחד וזאת בשל נטייתה לשקרים, לעצלנות ולהשפלת העובדים סביבה. לאחר מספר חודשים החלטתי לצמצם את השיחות איתה לצרכי עבודה בלבד.
לתדהמתי הרבה היום נאמר לי שאם לא אתחיל לדבר אתה אפוטר. ברצוני לדעת האם זוהי עילה חוקית לפיטורין? חשוב לציין כי טיב עבודתי לא נפגע כלל ואין שום עילה מקצועית לפיטורין אלא אך ורק בשל סירובי זה לדבר עם אותה בחורה על דברים שמחוץ לענייני העבודה (מבחינה מקצועית-אני מוערכת מאוד ע"י מנהלי והסובבים אותי)
לתשובתכם המהירה אודה.
חשוב לציין גם שלא שיתפתי אף אחד במקום העבודה במחשבותי אודות אותה עובדת ולא דיברתי אודותיה רעות בנוכחות אחרים. טענת מנהל ה-HR הינה שיש אוירה לא נעימה במשרד בשל העובדה שאנחנו לא נהנות זו מחברתה של השנייה. אולם לדעתי אין זו דרישה לגיטימית כלל, על-כן אשמח לדעת האם חוקית.
תודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
חז"ל קבעו כי על אדם לדבוק בשתיקה בבחינת "סייג לחוכמה שתיקה".
מומלץ כי תסתייעי במעסיק לצורך ליבון הנושא וקביעת יחסי העבודה בינך לבין העובדת והשפעתן על מכלוול יחסי העבודה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר