שלום
אני עובדת כמדריכה בחברה, כאשר אני נחשבת 'מרצה חיצונית', בדומה לפרילנסר. אין לי עוסק מורשה ואני עובדת בכפוף לחוזה עבודה אישי, המגדיר את תנאי העבודה, טופס 101 ותלוש שכר רגיל. מקבלת זכויות סוציאליות. כלומר ע'פ כל המבחנים המשפטיים מתקיימים יחסי עובד-מעביד למעט מבחן הציוד ומבחן התלות - החוזה מגדיר עבודה לפי קריאה, כלומר החברה לא מחוייבת לספק לי היקף משרה מוגדר, ואני לא מחויבת לקבל כל שיבוץ שמוצע.
אני עומדת לחתום על חוזה מעודכן, ובחוזה זה יש סעיף הקובע כי אסור לי לעבוד בכל עבודה אחרת בתקופת עבודתי בחברה אלא אם התקבל אישור מהחברה. בבדיקה מול החברה הם צמצמו את הסעיף לאיסור עיסוק בהדרכת הנושאים אותם אני מדריכה בחברה בחברות אחרות.
החברה לא הכשירה אותי, ואני מוגדרת 'פרילנסר' בשונה ממרצי הבית, (בכפןף לכל האמור מעלה לגבי החוזה)
בהתחשב בעובדה שהחברה לא מתחייבת לשום היקף משרה, האם הם רשאים להגביל אותי במתן השירות לחברות אחרות?
תודה
בנסיבות הענין יש לבדוק את פרטי ההסכם המוצע. מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר