שלום !
נקבע לי מראש תאריך לפיטורין ב- 31.12.2011 ,נמסר לי גם במכתב שעלי לנצל את ימי החופשה שלי עד תאריך זה.
במהלך ימי חופשתי הארוכה הייתי חולה מספר ימים פה, ומספר ימים שם, לא ברצף,(יש לי הרבה ימי מחלה שאני יכול לנצל ).האם מגיע לי תשלום מלא על ימי מחלה אלה שלא היו ברצף ? האם אפשר לחבר את כל ימי המחלה ביחד ולבקש מהם שישלמו לי אותם ? הם טוענים שלא מגיע לי . מה אומר החוק ? תודה.
תשלום ימי מחלה הינו לפי חוק.
עובד הנעדר מעבודתו עקב מחלה ימסור למעביד הודעה על כך תוך שלושה ימים מהיום הראשון להעדרו ועל התקופה המשוערת שבה לא יהיה מסוגל לעבודה; ההודעה תימסר על-ידי העובד או מטעמו, ובלבד שהמעביד הביא לידיעת העובד את חובתו לקיום הוראות תקנה זו.
עובד הפונה למעביד לקבלת דמי מחלה בעד ימי העדרו עקב מחלה, ימציא תעודת מחלה מאת רופא חתומה בידו,
עובד החבר בקופת חולים ימציא תעודת מחלה מאת קופת חולים או המאושרת מטעמה,
התעורר ספק אצל המעביד לגבי תוכן של תעודת מחלה שלא ניתנה לפי התקנות
רשאי להעמיד את העובד לבדיקה רפואית ועל העובד להיענות להזמנת המעביד ולהיבדק.
המעביד ישלם לעובדו דמי מחלה במועד שהיה משלם לו שכר עבודה אילו עבד, ובלבד שתעודת המחלה הוגשה למעביד לפחות שבעה ימים לפני המועד האמור.
עפ"י חוק חופשה שנתית לא יובאו במנין ימי-החופשה ימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה;
חלו ימים בימי-החופשה, יראו את החופשה כנפסקת לאותם הימים, ויש להשלימה ככל האפשר תוך אותה שנת-עבודה.
במידה והמעביד אינו יכול להוציאך לחופשה ניתן לבקש בסיום יחסי עובד מעביד .
פדיון חופשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר