אני עובד כ 10 חודשים במפעל אלקטרוניקה ולאחרונה עקב צמצומי המפעל אני עומד להיות מפוטר . אני בחוזה קיבוצי. ההודעה על תהליך סיום ההעסקה הייתה ללא הודעה מוקדמת מצד המעסיק , " פיטורין מהיום למחר". לטענתו (על פי מכתב) יש לי שתי ברירות: או לסיים עבודתי ולא לקבל תשלום על "ימי הודעה מוקדמת" (6+2.5+2.5+2.5+2.5 אם אני לא טועה) או לעבוד את הימים הנותרים "ימי ההודעה המקודמת" ולקבל את כסף "הפיצויים" האלו.
הסתכלתי קצת על כל מיני דינים , יש התייחסויות בנוסף לחוק לגבי כל מיני חריגות בנושא זה (פיטורין ללא הודעה מראש/ללא פיצויים ע"פי הסכם קיבוצי..).. סעיפים 16, 17..
שאלתי היא 1: האם מותר לי על פי חוק להחליט לא לעבוד ולקבל את הכסף שמגיע בגין "ימי הודעה מוקדמת" או צריך באמת לעבוד בימים אלו כפי שדורש המעסיק???
2: האם זה נשמע כמו ניצול של המעסיק כלפי העובד שהוא כביכול לאחר הישמע הודעת הפיטורין מחליט בסופו של דבר לא לעבוד (מכל מיני סיבות רגשיות או דברים מהסוג הזה) וכך נהפך הדבר לשיטת "המצליח" . כך המעסיק חוסך כסף??
חוק הודעה מוקדמת קובע כי על המעביד או העובד ליתן הודעה מוקדמת לפיטורין או התפטרות כנידרש בחוק.
ימי הודעה מוקדמת אינם נכללים בימי חופשה שנתית ולא על חשבונם.
בימי הודעה מוקדמת המעביד רשאי להעסיקך או להוציאך לחופשה ולבד ששכרך משולם כפי שהיה טרם ההודעה המוקדמת וכן זכויות סוציאליות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר