שלום לכולם,
התפטרתי מעבודתי לאחר שעברתי תפקיד בתוך החברה והתפקיד לא היה מתאים לי וגם הייתי חולה תקופה מסויימת. (בחברת ביטוח גדולה)
המעסיק התרגז וכצעד ראשוני ביטל באופן חד צדדי מצידו את החוזה החדש והעלאת השכר שהיתה לי, ולקח ממני הרבה כספים רטרו מהמשכורת האחרונה ועל זה אני רוצה לתבוע אותו לאחר
סיום העבודה, כי זה לא חוקי , יש חוזה חתום לגבי שינוי התפקיד והעלאת השכר.
העניין שסוף החודש הנ"ל אני אמור לקבל את המשכורת האחורנה +יתרת ימי חופשה,הבראה וכל סיכום החשבון בצ'ק .
לפי מה שביררתי מעובדים שכבר עזבו בעבר המעסיק מציב תנאי לקבל הצ'ק רק אם חותמים על כתב ויתור כי קיבלנו הכל ואין יותר תביעות נגד החברה.
אז מצד אחד אני זקוק מאוד מאוד לכסף הזה , ומצד שני אני רוצה לתבוע אותם לאחר מכן על הכספים שלקחו לי שלא כחוק , וחתימה על כתב הויתור תמנע את זה ממני.
אז מה עלי לעשות? האם לא לחתום בשום אופן? האם לחתום ולהוסיף איזה פסקה כלשהי שתאפשר לי לתבוע אותם, או פשוט רק לחתום על זה שקיבלתי סכום X בלבד וזהו , בלי סעיף שאין לי תביעות יותר כלפיהם ?
אגב קיים לי גם סעיף 14 לגבי כספי הפיצויים ששייכים לי .
תודה רבה
עליך לסרב לחתום על המכתב הזה בכל תוקף. יתרה מכך, תבקש לחשוב על זה ואולי תוכל גם לצלם את אותו המכתב שכן מדובר בהליך לא תקין שניתן לטעון עליו בפני בית הדין לעבודה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר