אני אמא חד הורית ועובדת במקום עבודה שלי כבר 7.5 שנים, כולל שמירת הריון וחל"ד מינימלית. אחרי הלידה לא יכולתי לחזור לאותם שעות עבודה כמו קודם ועקב כך הוחלט מצידו של המעסיק לשנות את תנאי העבודה מחודשי לשעתי החל מחודש אוגסט. נשלח לי פתק שכביכול אני ביקשתי להקטין משרה, לא צויינו בפתק לא כמות שעות נדרשת, ולא כל שינוי אחר. זאת היתה מקדמה לשאלה. החלטתי לרכוש השכלה בשנת לימודים הבאה שזה אומר ששעות עבודה ירדו עוד הרבה יותר. פניתי למנהלת משאבי אנוש שלנו עם שאלה מה יכולה להיות תגובתו של המעסיק, הרי הוא כבר שינה את תנאי עבודה. לאחר שהיא עשתה בירור קיבלתי תשובה קצת מוזרה. בין האופציות שהוא יסכים לשינוי או יפטר אותי (שזה ברור לי) צצה לה אופציה שמעסיק יכול פשוט לא להרשות לי ואז זה יחשב שאני מתפטרת בעצמי עם כל הנובע מכך. האם זה נכון? כאמא חד הורית אני צריכה לחשוב על כל צעד שבעתיים ולא יכולה להשאיר מקום להפתעות לא נעימות. תודה מראש.
אכן, ברגע בו את מודיעה על שינוי שעות עבודה, המעסיק אינו חייב לקבל את בקשתך לשינוי ואם לא תחזרי למתכונת עבודה רגילה הוא יכול לראות אותך כמתפטרת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
שלום רב,
עפ"י סיפורך נראה שיש פגיעה בזכויות המגיעות לך ע"פי חוק בין היתר פגיעה עפ"י חוק עבודת נשים .על מנת למצות את זכויותך אני ממליצה לך לפנות לייעוץ משפטי .המשך יום טוב
מיכל קמחי, עו"ד
.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר