שלום, יש לי 25 ימי חופשה שלא נוצלו , ואני פוטרתי מהחברה לא מסיבות אישיות אלא מסיבות של סגירת פעילות. יש לי הודעה מוקדמת של 3 חודשים. האם אני מקבל כסף על ימי חופש האלה? האם החברה יכולה לדרוש ממני לנצל את כל ימי החופש במקום לשלם לי תמורה עליהם? בזמן הודעה מוקדמת? יש לציין שמתוך ה-3 חודשים סביר להניח שלא יבקשו ממני להגיע לעבודה לפחות חודשיים .
מה קורה לגבי תנאים סוציאלים, שכר ועמלות (חלק משכר שלי יש מרכיב עמלות חודשי), רכב, טלפון נייד, האם הכל ישלל ממני בתקופה זו ואם כן, אז איך יחושב לי הפיצויים אם בחודשים אלו אני רק על בסיס?
ראשית, ניתן לדרוש מעובד לנצל ימי חופשה צבורים בזמן תקופת ההודעה המוקדמת, אך לתקופה שלא תעלה על סך של 25% מסה"כ זמן ההודעה המוקדמת.
באשר לתקופת ההודעה המוקדמת זו אינה באה לעניין זכויות סוציאליות כגון: גובה פיצויים וכו'. לכן בתקופה זו לא יצברו ימי חופשה וכן ימי הבראה וכו'. בכל מקרה רכב ונלווים יכול להיות לחלוטין שהמעסיק יפסיק אותם, שכן אלו תנאים נלווים לעבודה בפועל.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר