שלום, אני מעסיק מנקה במשך 8 שנים בשכר של 40 שח לשעה. במשך 5 שנים היא עבדה 20 שעות בחודש, וב-3 השנים האחרונות היא עובדת בממוצע רק 5 שעות בחודש. וגם לא ביום קבוע אלא ע"פ הצורך שלי כשאני מתקשר אליה. כיום העוזרת היא בת 72. ואני מעוניין להפסיק לגמרי את ההתקשרות איתה. לא הפרשתי לה מעולם שום ביטוח או תנאים כלשהם מלבד דמי נסיעות ומתנות בחגים. איך עלי לנהוג כדי להגן על עצמי מתביעות ענקיות כלשהן שנוגעות לביטוח לאומי/ביטוח פנסיוני ? ואם אכן אתבע, באיזה סדר גודל של סכומים מדובר במקרה הספציפי הזה ? תודה מראש
ראשית, לאור העובדה, כי הגברת הינה מעבר לגיל פרישה ואף החלה את עבודתה אצלך לאחר גיל פרישה אין חובה להפריש לה בגין פנסית חובה.
באשר לתשלומים אחרים, עליך לפתוח תיק שומה רטרואקטיבית במוסד לביטוח לאומי, קח בחשבון שהסכומים לא יהיו קטנים. על מנת למנוע סיטואציה כזו אולי כדאי להודיע לעובדת, כי בשל העובדה שלא דווחה לביטוח לאומי במשך שנים, אתה דורש ממנה את חלקה בהפרשות לביטוח לאומי בגין העבודה דנן.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר