שלום, אני סטודנט העובד כמלצר.
השכר שלי הוא הטיפים שמשאירים הלקוחות. מסך כל הטיפ בערב מסויים, שכר מינימום מופרש למסעדה אותו היא תחזיר לי שמשכורת בסוף החודש והשאר מגיע אליי במזומן.
תלוש המשכורת שמגיע אליי הוא קצת מפוברק כך שכל הכסף שהפרשתי למסעדה מוחזר לי בתלוש בניכוי ביטוח לאומי מס בריאות וכו'. נסיעות לא מוסיפים לי למשל, אלא זה כביכול נכלל בשכר מינימום. אני מודע לבעייתיות שבעניין.
החל משנת 2012 החליטו שנוסף על כך, יורידו לנו מהמשכורת 16% מע"מ בטענה שהכסף של הטיפים נחשב כהכנסה למסעדה וזה מחוייב במע"מ שאותו יגלגלו עלינו. מה החוק אומר בעניין זה? לא שמעתי מעולם שמנכים מע"מ בתלוש המשכורת. האם המהלך חוקי? כשר?
מה גם שהורדת המע"מ תתבצע בדירוג, תחילה רק 5% לאחר כמה חודשים 10% ולבסוף 16%. האם יש הוראות מס חדשות שאני לא מודע אליהן?
אציין שאין לנו חוזי עבודה כמובן אך ככה הנוהל כבר 4 שנים עד עכשיו, ואשמח לקבל גם הפניות לחוק או לפסיקה אם יש.
תודה
עניין מע"מ עליך לברר בפורום מיבים. מכל מקום אם הם מוציאים ללקוחות המשלמים טיפ חשבונית אז הם מקבלים סכום + מע"מ והם מעבירים את המע"מ לשלטונות המס. לא נראה לי שחוקי שיחייבו אתכם במע"מ (מה גם שהם מקזזים את ההוצאות שלהם מהמע"מ . אתם יכולים לומר לבעל העסק כי אם יעשה זאת תתלוננו נגדו במשרד התמ"ת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר