אני מאבטח בחברת קבלן, עשיתי קורס של 8 יום כהכשרה על חשבון החברה, אני עובד בחברה כ7 חודשים, ואני מחוייב ל10 חודשים.
כל 3 חודשים אני חייב לעבור בוחן כושר. אני לא מצליח להתאמן מספיק (גורם לכאבים) עקב נזק בעמוד שדרה (אישור רופא). לאחר שלא הצלחתי לעבור 3 פעמים את הבוחן המעסיק פיטר אותי ודרש 4000 שח קנס על הקורס. לאחר הפעם הראשונה שלא עברתי המעסיק הוריד אותי מהמשמרות וכבר חודשיים שאני לא עובד. אך עדיין רשום בחברה כעובד.
האם יש חוק המתיר להם לקחת קנס על מצב כזה?
הפציעה בגב נגרמה לאחר שהתחלת לעבוד שם? בעקבות ובמהלך העבודה? נראה לי שכדאי לך באמת לבדוק מבחינה חוקית את הנושא של אובדן כושר עבודה.
תנסה לברר פרטים עם עו"ד (המלצה אישית יש את עו"ד סיגל רייך שעזרה לבן דוד שלי לטפל בנושא של אובדן כושר עבודה)
אגב, נראה לי שהקטע של הקנס לא חוקי בכל מקרה בכל מקום. גם אני עבדתי בעבר בחברת אשראי וגם שם היה התחייבות של כמה חודשים (לא זוכר בדיוק, זה היה לפני 5 שנים) ואחרי כמה חודשים הבנתי שהעבודה לא בשבילי ועזבתי ושילמתי להם את הקנס. לאחר כמה זמן הבנתי שזה היה בכלל לא חוקי מהם לבקש ממני קנס על זה.
אין חוק כזה. צריך לבדוק על איזה חוזה אתה חתום ולמה התחייבת.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר