שלום,
שמי רון ואני עובד במסעדה באופקים. יש לי בעיה עם הבעלים בקשר לאירוע שקרה.
האירוע הוא כזה: התחלתי משמרת בשעה 18:00 ועודכנתי כי ישנו שולחן (בנוסף ל-7 אחרים) לו אני צריך להביא שירות יחד עם עוד מלצרית. לאחר זמן מה שלא ניתן שירות לשולחן נפתרה הבעיה ע"י האחמ"ש.
בשעה 22:30 קרה מקרה דומה עם שולחן נוסף. שולחן זה קיבל הנחה על המנות שהזמינו ו10 אחוז הנחה נוספים לפעם הבאה.
בסוף יום העבודה הודיעו לי כי קונסים אותי ואת המלצרית ב100 ש"ח כל אחד בגין הטעויות המקצועיות שעשינו.
רציתי לדעת אם זה חוקי שהבעלים קונס אותי ב100 ש"ח. המשכורת שלי מבוססת מטיפים נטו. אינני מקבל שכר בסיס וגם טיפים אלא רק טיפים.
בסוף המשמרת הטיפים הכוללים נספרים, ומחולקים בין המלצרים לפי מספר השעות שכל אחד עבד. אם יוצאפחות מ-25 שקלים לשעה, המסעדה משלימה לסכום זה.
המליצו לי שכדאי לפנות להסתדרות, מה דעתכם? לפני שאחליט לפנות, אני רוצה לשמוע את דעתכם.
מקווה שתוכלו לעזור לי.. תודה רבה!
המעסיק איננו רשאי לקנוס אותך. אני מציעה לך שתפנה להסתדרות או שתתלונן במשרד התמ"ת
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר