שלום רב!
עבדתי במשרד נסיעות במשך כ- 5 שנים...
עבדתי לפי שעות...לפעמים בחורף היו לי פחות שעות עבודה ובקיץ יותר...
אז קבלתי ימי חופשה כל הזמן משהו אחר...חודש אחד היה 0.89 יום - חודש אחר היה 0.78 יום...מקסימום שהיה לי זה 1.00 יום לחודש...
התפטרתי לפני שנה וקבלתי כל ימי החופשה שהיו לזכותי בכסף ( כאן דווקא היה הכל בסדר...)
אך עכשיו במשרד שלנןו ( שעבדתי בו...) יש בירורים בקשר לימי חופשה...אני מבינה שחישבו לא נכון לכמה עובדים שכבדו כמוני לפי שעות...והלכו להסתדרות וכנראה יקבלו ימי חופשה רטראוקטיבי...
השאלה:
האם אני יכולה גם לפנות להסתדרות ולתת תלושי המשכורת שלי לבדיקה ולקבל מה שלא שולם לי בכסף?
כי אני כבר לא עובדת במשרד אז...אוכל לקבל רק החזר כספי עבור מה שלא שולם לי...( אם בכלל ניתן ואם אני יכולה לעשות משהו אחרי שהתפטרתי...)?
ואם זה נכון שלעובד ימי ולעובד שעתי מגיע אותו מספר ימי חופשה בחודש? זה תלוי בשעות עבודה או רק בוותק?
אני יודעת שמנהלת חשבונות שלנו שילמה חופשה כך שאפילו בהסתדרות לא הבינו את התלושים של המשרד שלנו...ממש תסבוכת...
בתודה
נטלי
או רק לבית דין לעבודה?
ראשית, ההסתדרות היא לא מי שתכריע בנושא התשלום הנכון של דמי החופשה, אלא יש לה נציגים שמייצגים אתכם בבית הדין לעבודה. על מנת להגיש תביעה לבית הדין לעבודה עליך לעשות חישובים מדוייקים של אחוזי המשרה שלך בכל חודש ולחשב את החלק היחסי של אחוזי משרה שלך למול 1 יום חופשה בכל חודש ולראות האם אכן החישובים היו לא מדוייקים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
אבל העובדים של המשרד שלנו כן פנו להסתדרות והסתדרות אכן מטפלת בזה עכשיו...
השאלה: אם אני יכולה לפנות גם להסתדרות או כבר לא מסיבה שאני כבר לא עובדת במשרד?
אם הסתדרות מטפלת גם באנשים שלא עובדים כרגע...
לעשות חישוב בעצמי בלתי אפשרי...כי גם בהסתדרות בקושי הבינו על מה מדובר...
בתודה!
נטלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר