בשלוש שנים האחרונות אני עובד בחברת סטארט אפ. אולם החל מאפריל 2011 לחברה לא היו פרויקטים ולכן לא קיבלתי משכורת. (התבצע תשלום של ביטוח לאומי עד חודש אוגוסט שממנו התחלתי לעבוד בחברה אחרת בתור עבודה זמנית), וכן הושאר לי טלפון על חשבון החברה עם השתתפות עצמית מצידי.
לאחרונה החברה קיבלה פרויקט חדש אך לאחר יומיים עבודה התברר לי שאיני יכול להמשיך בחברה זו שכן אין לה הביטחון הכלכלי שאני מחפש (חשוב לציין שמבחינתי חיכיתי כל הזמן הזה לכניסת פרויקטים לחברה ולא חיפשתי מקום עבודה אחר כקריירה).
שאלתי היא אם אני מתפטר כיום כמה ימי עבודה מראש עלי להודיע למעסיק שלי?
(בחוזה שחתמתי עליו באוקטובר 2010 נאמר כי עלי להודיע בכתב 60 יום מראש, וכמו כן שהחוזה מתחדש אוטומטית כל 12 חודשים- האם זה חוקי?)
אשמח לתשובה, האם אני עדיין נחשב מועסק אצל החברה למרות כל אותם חודשים שלא עבדתי בהם.
בתודה מראש,
אילן
המקרה שאתה מתאר הינו סבוך ולדעתי, התשובה שאתן לך כאן, איננה ממצה ואיננה מספקת. לכאורה, ברגע שישבת בבית ולא קבלת עבודה, או לפחות מחודש ספטמבר בו הפסיקו לבטח אותך בביטוח לאומי, הסתיימו יחסי עובד מעביד (אולי גם קודם לכן) וניתן לראות בכך פיטורים. לכן, לדעתי כל מה שאתה צריך להודיע להם כי בכך שלא סיפקו לך עבודה במך כ-10 חודשים, למעשה יש לראות כפיטורים ואתה דורש מהם פיצויי פיטורים. כיום הם מציעים לך "חוזה עבודה חדש" ואינך מוכן לקבלו מחשש לבטחונך הכלכלי.
בברכה,
ענת רוזנר, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר