שלום!
אני עובדת תקופה של כמעט שנתיים במקום עבודה פרטי. הבעלים התקשר אלי באחד מהימים וצעק עלי על שאני מדברת עליו לרעה ועל העסק שלו. חשוב לציין, שהדיבור שהוא החליט שהוא עליו לרעה הוא על כך שאנחנו העובדים לא מקבלים את התנאים הסוציאלים שמגיעים לנו. (נסיעות, פנסיה, הבראה, שעות נוספות, ימי מחלה, ימי חופש) לאחר הנביחות בשיחה שלנו הוא טען שכשהגעתי למקום העבודה מלכתחילה אני ידעתי מה אני מקבלת ומה לא, למרות שלא הוא ולא המנהל שעובד איתו לא טרחו להגיד את זה וזה נשמע מהעובדים הותיקים יותר. העבודה היא עבודה מועדפת, אני חיילת משוחררת אז סוג של "תפסו אותי מהביצים". הבעלים הביא מנהל חדש שהוא הוריד לי משמרות עקב דברים רעים ששמע עלי מהמנהל הקודם ובשיחה הזאת עלה שהם רוצים לפטר אותי. בשיחה עם הבעלים הוא אמר לי שהם רוצים לפטר אותי אבל מפחדים.
לאחר שיחה שניה עם הבעלים שהתבצעה במהלך העבודה בטלפון, קבל עם ועדה מול שאר העובדים, על זה שאני לא אגיע עם רכב לעבודה (אני עובדת את רוב המשמרות שלי לילות כי בבקרים אני לומדת). והשיחה הסתיימה במשפט שלו "טוב אני רואה שאת לא מפנימה את מה שאמרתי לך, תחתימי כרטיס ועופי הביתה, אני לא רוצה לראות אותך יותר - את מפוטרת!" משיחה עם אחד העובדים מאוחר יותר נאמר לי שכשהגיע לעסק הוא אמר שאני מפוטרת, אבל יום לאחר מכן קיבלתי משמרות כרגיל. השאלה שלי האם הפיטורים האלה נחשבים כפיטורים?
עליי להוסיף עוד משהו, לפני כשלושה חודשים לקחתי מהבעלים הלוואה על סך 4000 שקלים. שבעודי לוקחת את ההלוואה אינני חתמתי על שום מסמך נלווה. את חלק מההלוואה החזרתי במזומן לאחר ההפקדה של הצ'ק (1500 שח) כשקיבלתי את המשמרות לאחר הפיטורים ממנו הוצאתי ימי מחלה שבוע ולאחר מכן לעוד שבוע. שהם בעצם עד ה10.2.12 אתמול הלכתי להביא את הצ'ק שלי מהעבודה, ומתברר שהוא הוריד לי את יתר הסכום במפרעה. האם זה אפשרי לעשות דבר כזה גם אם לא חתמתי על שום מסמך והכסף הובא לי במזומן ליד?
אשמח לתשובה בהקדם! תודה רבה!
שאלתך ארוכה וסבוכה, אך ממה שהובן לי, הרי שמעסיקך חזר בו מהפיטורים שכן נתן לך משמרות נוספות לשבוע שלאחר מכן. בנוגע לקיזוזים מכיוון שאין כל הסכמות רשומות בניכם הרי שהמעסיק יכול לפרוע את ההלוואה באופן מלא.
בכל מקרה, מומלץ לפנות לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר