שלום רב,
ברצוני לשאול מספר שאלות על המקרה שלי לפני פנייה להסתדרות ולהגשת תביעה אם בכלל.
עבדתי בחברת אבטחה כ6 שנים במספר, במשכורת חודשית.
לפני כ-4 חודשים הודעתי לקב"ט ולמפקח האיזור (שהם הודיעו למנהלי החברה) עד התפטרותי בגין העתקת מגורים לעיר פיתוח (אילת) לצורך עבודה.
לאחר מספר בירורים הבנתי שאני זכאי למענק הפיצויים שלי (עפ"י חוק פיצויי פיטורין תשכ"ג 1963, תיקון תשמ"ח).
הבנתי שיש צורך להציג הוכחה לכך שהעתקתי את מגורי, יש בידי תעודת תושב אילת, שינתי מען בתעודת הזהות וחוזה דירה.
המעסיק הסכים להענות לבקשתי לקבלת הפיצויים אך בסכום של 4000 שקלים בלבד. ונאמר לי כי לא מכיע לי כלל, אני מקבל רק בגלל הוותק שצברת והיחסי עובד מעביד שהיו לי.
לכן עלו בפניי מספר שאלות:
1.האם זה חוקי לתת רק סכום זעיר שכזה וחלקי למרות הסכמתו לתת מענק פיצויים?
2.הגשת ההתפטרות היתה כשבועיים לפני מועד העזיבה אך נעשתה באופן מילולי ללא מכתב, האם זה עלול להשפיע?
3.האם יש טעם לגשת לתביעה? מה הסיכויים להצלחה?
ואם לגשת לתביעה, האם דרך ההסתדרות / מועצת פועלים, או לרכוש שירותי עו"ד?
יש לציין שבמהלך עבודתי בחברה זו שירתתי כחייל 3 שנים, וממוצע גובה המשכורת החודשית שלי נע בין 3500-6000.
תודה רבה
ראשית, מדובר בהליך לא תקין. על מעסיקך להעביר לך את מלוא דמי הפיצויים.
לגביי שאלתך השניה, באם יש לך איזושהי התכתבות בנוגע לקבלת ההתפטרות שלך ,הרי שניתן לראות בכך הסכמה של המעביד להתפטרותך.
בוודאי שיש טעם לתביעה, הינך מוזמן לפנות אל מנהלי הפורום לייעוץ אישי ואף הערכת סיכויי תביעה. בהתאם לעובדה, כי גם בהסתדרות ידרשו ממך תשלום והשירות שם הינו פחות מקצועי מזה של עו"ד המתמחה בדיני עבודה לא הייתי ממליצה על פנייה לגוף זה, אך ההחלטה בידך.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר