שלום, לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד בחברה מסויימת ונתבקשתי לעבור מבחנים ממוחשבים. המבחנים כללו שאלות שמעידות על עמדותיי הפוליטיות כמו מה אני חושבת על לגליזציה של סמים וכו'. אני הבלגתי וגם רשמתי שלא אכפת לי לעשות בדיקת פוליגרף לגבי הנושא. עברו כחודשיים וביקשו ממני לבוא למשרדים שוב, ונראה לי שהם רוצים להעביר אותי בדיקת פוליגרף.
נסיעה למשרדים וכל הפרוצדורה לוקחת כחצי יום עבודה. האם אני רשאית לבקש תשלום עבור אותו זמן מבוזבז?
האם שאלות שמעידות על עמדותיי הפוליטיות ובמוסריות (ולא המקצועיות) מפרות את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו?
האם אני רשאית לסרב לבוא לבדיקה לאור הדברים הנ"ל?
תודה רבה!
ראשית, באם נתבקשת על ידי העבודה לסור למקום מסוים בוודאי שיש לשלם לך עבור שעות העבודה האלו.
שנית, באם מדובר במבחני אמינות אין כל משמעות לדעותייך הפוליטיות, באשר מדובר במקום בו החברה מייצגת מפלגה כזו ו/או אחרת דעותיך הפוליטיות יהיו רף ראוי לבדיקת התאמתך למקום העבודה, בכל מקום אחר מדובר בהפליה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר