שלום
אני בן 22, אני עובד במקום עבודה כבר שנתיים וחצי. אני מקבל כל חודש תלוש עבודה ובו כתוב שיורד לי סכום מופרש לפנסיה. ביררתי בחברה שכתוב שאליה מופרש הכסף ואמרו לי שאין לי שום חשבון בחברה. דיברתי עם הבוס שלי והוא אמר שבגלל שאני לא עובד קבוע (הייתי עובד קבוע במשך שנה וחצי, וכשהתגייסתי התחלתי לעבוד רק סופי שבוע) אז הכסף שמור תחת שמו (של המעסיק) וברגע שיש פיטורין אני יקבל את הכסף. בנוסף הוא נתן לי את מספר הטלפון של הרואה חשבון שלו וכשהתקשרתי נאמר לי שאני צריך לקבל כל סוף שנה דף מפורט ובו הפעילויות בחשבון- שלא קיבלתי מעולם. בנוסף, אני לא מקבל שעות נוספות למרות שאני עובד ביום שישי כ- 10 שעות. כששאלתי את המעסיק הוא אמר לי שבגלל שאני לא עובד קבוע השעות הנוספות שלי הן מעל ל- 9 וחצי שעות, ולא 8 שעות של עובד רגיל.
ידוע לי גם כי מעסיקים אצלינו קטינים (מתחת לגיל 16), והם עובדים עד 12 בלילה ולפעמים יותר.
האם לדעתך כדאי ללכת לתביעה?
מעסיקך טועה לחלוטין, הפרשה לפנסיה ברגע שהיא מקוזזת מהעובד אמורה לעבור ישירות לקרן הפנסיה.
כמובן שגם בעניין השעות הנוספות העניין לא נכון. עליך לפנות לייעוץ אישי משפטי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר