אני עובד בחברה מסוימת שהתמזגה לתוך חברה אחרת לפני כשנה.
בתהליך המיזוג שהתבצע, על מנת לשמר אותי בארגון , הציע, לי המנכ"ל בנוכחות מנהלת משאבי אנוש של החברה- העלאה במשכורת ומענק שימור בשווי 4 משכורת בתום שנתיים .הסכמתי להצעה ואמרתי שאני נשאר בחברה .
העלאה במשכורת ניתנה לי כפי שהובטח.
לגבי מענק השימור , לאחר תקופה קיבלתי מסמך(יש בידי את המסמך) שנדרשתי לחתום עליו .במסמך היה כתוב- מענק בשווי 2 משכורות במקום 4 משכורות שהובטחו.
פניתי למנהלת משאבי אנוש בנושא ואמרתי לה שהמסמך לא תואם את ההבטחה שניתנה ע"י המנכ"ל. היא אמרה שתבדוק מול המנכ"ל . לאחר שבדקה, אמרה לי שכנראה הייתה טעות בהבטחתו של המנכ"ל ואני נדרש לחתום על המסמך כדי לקבל את 2 המשכורות לאחר שנתיים.
לא הסכמתי לחתום על המסמך מכיוון שמבחינתי נשארתי במקום העבודה גם על סמך ההבטחה שכעבור שנתיים אקבל 4 משכורות. כמובן שדאגתי לפרנסתי ולא הודעתי על עזיבה לאחר מה שנאמר לי. ראוי לציין, שהתחלתי בחיפוש עבודה אחרת לאחר שההבטחה הופרה באופן חד צדדי והתכוונתי לעזוב לאחר שאמצא עבודה אחרת.
לאחר מספר חודשים קיבלתי ממנהלת משאבי אנוש את המייל הנ"ל-
"הי איתן,בהמשך לשיחות הרבות שהיו לנו בנושא בחודשים האחרונים,
אני מעלה על הכתוב את זה שהחלטת לא לחתום על מכתב הבונוס ובכך אתה בעצם מוותר על הזכות לקבל את הבונוס המיוחד".
לא הגבתי על המייל מכיוון שחששתי למקום עבודתי ,אבל תיאמתי עם המנכ"ל פגישה בנושא-
בפגישה אמרתי למנכ"ל שהוא לא עמד בהבטחתו ובתגובה המנכ"ל אמר לי-" שגם מנכ"ל יכול לטעות " ונכון לעכשיו לא רק שלא אקבל את מה שהובטח לי אלא, גם לא אוכל לקבל את 2 המשכורות שמופיעים במסמך מכיוון שלא חתמתי על המסמך ועבר זמנו. הבעתי את חוסר שביעות רצוני ובזה הסתיימה השיחה.
נכון לעכשיו, אני עדיין עובד בחברה.
רציתי את חוות דעתך בנושא.
תודה.
שאלתך ארוכה וסבוכה מדי על מנת ליתן בידך תשובה ראויה בפורום זה. נא פנה לייעוץ אישי בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר