שלום רב,
בבעלותי עסק לשירותים לעסקים. לקוח שלי הוציא לי הסכם נותן שירות עם סעיף לא רציונלי, כדלקמן:
1. "יפר מי מהצדדים הפרה יסודית את הסכם זה ולא יתקן את ההפרה תוך 7 ימים לאחר שיידרש בכתב לעשות כן, כי אז יהא הצד המפר חייב לשלם לצד המקיים או המוכן לקיים את הסך של 5,000 ש"ח (להלן'הפיצוי המוסכם'), כפיצוי מוסכם ומוערך מראש בגין הנזק שהצדדים צופים מראש כי יגמר כתוצאה מסתברת בגין ההפרה ובגין יחס סביר לנזק כאמור, וזאת בלא שיהא על הצד המקיים או המוכן לקיים להוכיח כי נגרם לו נזק, וכל בלא שיהא בכך למנוע מן הצד המקיים או המוכן לקיים לתבוע מהצד המפר כל סעד ו/או תרופה אחרים המוקנים לצד לצד המקיים או המוכן לקיים על פי ההסכם ו/או כל דין, לרבות פיצוינוסף בגין נז גדול יותר מן הפיצוי המוכם אם יגרם.
2. הצדיים מאשרים כי סכום הפצוי המוסכם נקבע על ידם לאחר הערכה שקולה וזהירה של הנזקים שיגרמו לצד המקיים או המוכן לקיים עקב ההפרה ולא תשמע כל תקנה מהצד המפר כי הסכום אינו סביר או נקבע כקנס והצד המפר מנוע מלטעון כל טענה כזו.
3. במקרה שתוגש תביעה כלשהיא נגד החברה שעילתה נובעת מביצוע השירותים, על ידי צד שלישי כלשהוא, מחייבת נותנת השירותים לשלם ו/או לשפות את החברה בגין כל נזק או הוצאה שייגרמו לה כתוצאה מן התביעה וזאת בתוך 7ימים מיום שתידרש לעשות כן על ידי החברה.
נראה לי קצת לא סביר. איך אוכל לתקן את החוזה לפני החתימה לכדי הגיוני.?
אני מציע שתפנה להתייעצות עם עו"ד בקשר לחוזה.
שאלתך אינה בנושא הפורום.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר