עבדתי ברשות שדות התעופה בשנת 2000, כשנה וחצי, ואז התפטרתי. יש לי קרן במנורה מבטחים. אני רוצה לשחרר את הכספים מהקרן, שמורכבת מתגמולים ופיצויים. אין לי ברירה, ואני אהיה חייבת לוותר על 30%, אבל להפתעתי, במכתב שחרור הכספים ששלחו לי מנתב"ג, כתבו שכספי הפיצויים מוחזרים אליהם. מדובר על אלפי שקלים, וכל מי שספרתי לו שהם דורשים את הפיצויים בחזרה, הרים גבה. מה אני עושה עכשיו? כבר עברו 12 שנים, ואין לי העתק של חוזה העבודה אפילו כי הם סירבו בזמנו לתת לי עותק. האם אני יכולה לדרוש עותק עכשיו (כמה זמן הם חייבים לשמור חוזי עבודה?) ולבדוק האם ישנו סעיף בחוזה שסותר את הפעולה שהם עושים? או ש"ככה זה", ובכל מקרה אם אני רוצה לשחרר את הכספים אני צריכה לוותר על רכיב הפיצויים?
תודה!
אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה בתחום ושיבדוק אם אכן חלים החריגים לפי ס' 26 לחוק פיצויי פיטורים. נכון שעברה תקופה ויש התיישנות, אך שווה לנסות
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר