אני עובדת כבר 11.5 חודשים במקום עבודתי ובחודשים האחרונים איני עומדת ביעדים כי איני מסתדרת עם המנהלת (החדשה) למרות שהתראתי על כך מספר פעמים. קיבלתי מכתב "התראה לפני סיום העסקה" ובו נכתב לי תאריך אחר מיום קבלת המכתב, נכתב לי מועד תחילת עבודתי למרות שזה אינו התאריך הנכון. ונאמר לי במכתב כי אם עד סוף החודש לא אעמוד ביעדים המפורטים במכתב תסתיים העסקתי בתאריך 29.3.12 (לפי חישוב זה מספיק זמן התראה מוקדמת) ומכתב זה ייחשב לתקופת הודעה מוקדמת אך במידה ואעמוד ביעדים ישקלו את המשך עבודתי בחברה.
רציתי לדעת האם המכתב הוא מכתב פיטורין או שבימדה ולא אעמוד ביעדים מיום 29.3.12 אמצא עצמי חוקית מפוטרת? כיוון שמכתב זה נותן סתירה לדעתי להודעה מוקדמת לעודב שפוטר.
למעשה מבקשים ממני להתאמץ ולהשקיע, להישאר בעבודה ולנסות לעמוד ביעדי ומצד שני אם לא אז אני מפוטרת?
אני נמצאת באי וודאות אם כדאי לי להתחיל לחפש עבודה או לא?
אשמח לתשובה
מדובר במכתב פיטורים שלא כדין. יש לך את זכות השימוע טרם הפיטורים ועל כן, באם המעסיק יעמוד על פיטוריך את יכולה לתבוע בגין פיטורים שלא כדין. התאריכים אינם מהווים תחליף להודעה מוקדמת נחוצה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר