אני עובדת בחברת ביטוח גדולה ומוכרת המשכורת שלי מורכבת משכר בסיס ועמלות בחודש האחרון עשו לנו ישיבה לכל המחלקה והודיעו על שינוי בתגמולים במקום לקבל עמלה על כל סגירה נקבל תגמול לפי מדרגות וסכום כולל של הפרמיות כדי לעודד אותנו לסגור פוליסות בתעריפים גבוהים יותר הוסבר לנו שהשינוי לא יפגע בנו אלא יהיה לטובתנו וגם לטובת החברה לכל אחד תלו בעמדה טבלה שבה רשומות המדרגות והאחוזים שלפי הם אנחנו נחשב את העמלה שלנו. כמובן שבהתחלה חששנו שזה יפגע לנו במשכורת אך לקראת סוף החודש ראינו שהעמלה תהיה גדולה יותר מבשיטה הישנה ושמחנו מאוד להפתעתנו הרבה ב10 לחודש כשקיבלנו את תלוש המשכורת גילינו הבדלים בבונוסים הלכנו להנהלה והוסבר לנו שבגלל שהעמלות היו גבוהות משציפו אנחנו לא נקבל את מה שהובטח לנו אלא הערכה של העמלות שעשינו בחודש קודם כמובן שכעסנו מאוד שלא הודיעו לנו ונאמר לנו בשיחה עם משנה למנכל שאנחנו לא נקבל את הבונוס שהובטח לנו ומי שלא מתאים לו יכול לקום וללכת והם לא מוכנים לקחת אחראיות על מה שהובטח על ידם. השאלה שלי היא האם זאת הרעת תנאים? והאם יש עילה לתביעה על משחק במשכורות של עובדים? אשמח לתשובה בהקדם
לחלוטין מדובר בהרעת תנאים! עליכם להתאגד כקבוצה ולתבוע את המעסיק ו/או להודיע באופן קולקטיבי על הרעת תנאים המזכה אותכם בפיצויים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר