שלום
במקצוע בו למדתי רוב העבודות נמצאות במרכז הארץ. אני גר בחיפה מרחק של כשעה וחצי נסיעה לכיוון ת"א. אין לי בעיה עם הנסיעות לכיוון המרכז וחזרה אולם אני יודע שאם אספר שאני גר בחיפה חלק ניכר מהמעסיקים יעדיפו שלא לזמן אותי לראיון.
לכן כאשר אני מגיע לראיון אני אומר שאני גר בשכירות במרכז הארץ. אם שואלים כתובת, אני נותן כתובת של קרובי משפחה שגרים במרכז. בפועל אני מעדיף לנסוע לחיפה כל יום.
האם במידה והמעסיק אכן יגלה ששיקרתי, הוא יוכל לתבוע אותי ? בהנחה שאכן חתמנו על חוזה העסקה והוא חשב שאני גר במרכז הארץ.
תודה
שלום רב,
גילוי נאות חשוב ביחסי עבודה, ובאמון של המעביד בעובד .
יובהר כי אם אתה אומר שאתה גר במרכז הארץ - תשלום לנסיעות הינו ממרכז הארץ ולא מחיפה .
לא ברור לי על מה שחתמת בחוזה העבודה אז קשה לענות על המשך השאלה שלך .
שיהיה בהצלחה
מיכל קמחי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
חתמנו על חוזה העסקה רגיל ,עובד מעביד. פשוט המעביד חושב שאני גר במרכז הארץ והוא לא יודע שאני גר בחיפה. בטופס 101 רשמתי את הכתובת בחיפה כי אמרתי לו שאני מעדיף שהדואר יגיע לשם.
אין לי בעיה עם הנסיעות או עם התשלום עבור הנסיעות. העיניין הוא שנאלצתי לשקר בכתובת כי יכול להיות שאם הוא היה יודע שאני נוסע לחיפה כל יום הוא לא היה מעסיק אותי. אני כן מגיע בזמן לעבודה ומשלים את כל השעות שאני צריך.
אני יודע שאמון זה דבר חשוב אך כשאמרתי שאני גר בחיפה כמעט ולא קיבלתי הצעות עבודה. השאלה שלי היא האם במידה והוא יגלה שאני באמת מחיפה האם הוא יוכל לתבוע אותי על כך שהסתרתי ממנו מידע שהיה יכול למנוע ממנו להעסיק אותי?
ז"א הוא יכול לטעון שאם הוא היה יודע שאני מחיפה הוא לא היה מוכן להעסיק אותי בכלל. כל זאת למרות שאני כן מגיע לעבודה בזמן.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר