שלום!
לפני כשבועיים הודעתי על התפטרותי מעבודה בפסח מתוך התחשבות במעסיק ורצון לסיים בתחושה נעימה בשני צידי המתרס. אך לצערי בשבועיים אלה המעסיק העביר אותי למחלקה אחרת, שם אמנם זה נחשב אותו דרג אך העבודה יותר קשה ומרגישה כעבודה הכי נחותה במקום העבודה. בנוסף מונע ממני לעשות שעות נוספות, מורה לי לעבוד אך ורק בוקר ובכך מונע ממני לעבוד במשמרת בה השכר לשעה יותר גבוה. זאת ועוד, העובדים קיבלו תלושים לקראת חג הפסח הקרב ובא אך אני לא קיבלתי.
האם יש חוק ״המגן״ על העובד בסיטואציה כזו?
אודה על התייחסותך לכלל המקרים שציינתי.
תודה ויום טוב.
חוק הודעה מוקדמת לפיטורים והתפטרות קובע כי אם נוצרו נסיבות שהעובד אינו יכול להמשיך לעבוד , אין הוא חייב לתת הודעה מוקדמת, אך ס' זה ניתן לפרשות. לכן, אם את חשה באמת מושפלת ופגועה, כתבי זאת למעסיקך והודיעי לו אם לא יחזירך למקום עבודתך הקודם, תסיימי את עבודתך קודם ותהיי זכאית למלוא השכר. אבל אם הוא יחליט שלא לשלם לך, יהיה עליך לפנות לביה"ד. לכן, אני מציעה לך בכ"ז לנסות ולהמשיך לעבוד. כמובן שאם מצבך הנפשי מתערער כתוצאה מהיחס, תוכלי להוציא ימי מחלה. לעניין מתנה לחג,אין חוק שקובע שחייבים לתת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר