אני עובדת חודשיים בחנות בגדים ובשבוע האחרון המנהלת החלה לשחרר עובדים לפני תום המשמרת שלהם. בפעם הראשונה, הסכמתי ללכת (משום שהיה לי חום ולקחתי אנטיביוטיקה) אבל בפעם השנייה סירבתי והמשכתי עד תום המשמרת (כ-45 דק' לאחר שביקשו ממני ללכת) ואמרתי במפורש שאני זקוקה לכסף הזה. נאמר לי כי "זו לא דמוקרטיה" ואם אומרים לי ללכת, אני צריכה ללכת. עמדתי על שלי ולאחר כמה דקות המנהלת הודיעה לי שהמשמרות שלי השבוע ושבוע הבא מבוטלות ועליי להגיע לשיחה איתה באמצע שבוע הבא. אני חייבת לציין שהייתה לי שיחה עם המנהלת על המצב הכלכלי שלי וביקשתי שתיתן לי לעבוד כמה שיותר. רציתי לדעת - האם זה חוקי בכלל לשחרר אנשים לפני הזמן??
אכן, לאור העובדה , כי עובדי משמרות כשמם כן הם עפ"י צורך המעביד, יכול מעביד לקצר את זמני המשמרות מפעם לפעם. רצוי כי העניין לא יעשה ביום המשמרת כי אז במילא יצטרך המעסיק לשלם לעובד על הזמן בו העמיד את עצמו לטובת בית העסק!
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר