אני עובד במשך שנה וחצי במקום פרטי.
לאחר חצי שנה פתחתי קרן פנסיית חובה לפי החוק, והמעביד התחיל להפריש לשם 10% סך כולל שזה מורכב מ 3 כפול 3.33% מהשכר, בחודשים האחרונים כבר לא הפריש, עלי לציין שמאז פתיחת קרן הפנסיה לא השתנה השכר שלי.
עכשיו העסק נסגר וכולם מפוטרים,
האם חישוב הפיצויים שאני צריך לקבל הוא השכר האחרון כפול כל שנות העבודה (בדיוק של חלקי שנה שזה 1.5) פחות חלק הפיצויים שהופרש לקרן פנסיית החובה?
בנוסף פדיון ימי החופש שנלא נוצלו, ובנוסף תשלום דמי הבראה יחסי לתקופה שמעבר לשנת הוותק הראשונה, ושכר של 30 יום הודעה מוקדמת?
אודה לך מאוד על תשובותך.
בקרן הפנסיה יש להפחית מסכום הפיצויים לו הנך זכאי. אם היית עובד חודשי אזי חישוב הפיצויים הינו כפי שכתבת. אם היית עובד יומי, חישוב הפיצויים הינו לפי ממוצע החודשי של שכרך ב-12 החודשים שקדמו לפיטורים. כל יתר כהתשלומים מגיעים לך כפי שכתבת. לעניין הודעה מוקדמת אם היית עובד חודשי מגיע לך 30 יום, אם היית עובד יומי ועבדת שנה וחצי מגיע לך 17 ימים בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
ואני שם לב שבתלוש השכר המעביד הכניס לשכר הברוטו כל חודש 0.83 יום תשלום חופש וגם 0.42 יום תשלום הבראה (זה כנראה כדי להגדיל את הברוטו על חשבון תנאים סוציאלים שמגיעים לי כחוק) ואם כך הוא כנראה יתעקש שלא מגיע לי פדיון ימי חופש והבראה, האם הוא יהיה צודק?
אין לנו הסכם עבודה כתוב שאומר שכך יעשה (וגם לא בעל פה). אבל בפועל זה התנהל כך שנה וחצי.
מגיע לך לקבל ימי חופשה בפועל ואם לא קבלת מגיע לך פדיון ימי החופשה שצברת. לא ניתן בתקופת העבודה לשלם עבור ימי חופשה שלא ניצלת. לעניין הבראה, ניתן לשלם בתלוש מדי חודש בנוסף לשכר הבסיס גם את החלק היחסי של דמי ההבראה השנתיים, ובתנאי שהדבר מפורט בתלוש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר