שלום אני 7 חודשים אחרי חופשת לידה. עובדת בפעוטון במסגרת חינוכית של קיבוץ.
הכנסתי את ילדי לתינוקיה באותה המערכת. שעות העבודה שלי לפני חופשת הלידה היו מ- 7:00 עוד 16:15 ופעמיים בשבוע נדרשתי להגיע ראשונה לפתיחה בשעה 6:45.
אך עתה שיש לי תינוק הסברתי למנהל שלי שאנני יכולה להגיע לפני 7:05 שכן התינוקיה נפתחת רק משעה 7:00 אך הוא דרש ממני להגיע עם התינוק למקום עבודתי בפעוטון ורק אחרי ששאר המטפלות מגיעות בערך ב- 7:30 ללכת ולהכניס את התינוק שלי לתינוקיה בקיבוץ. מאחר לי ולבן זוגי יש רק רכב אחד אין אפשרות שבעלי יכניס את התינוק לפעוטון מאחר ואנו לא מתגוררים בקיבוץ בו אני עובדת והתחבורה הציבורית מאוד מוגבלת.
האם בקשה כזו היא חוקית? המעסיק הסביר לי שאם אני לא יכולה לעמוד בתנאים אלו הוא לא יוכל להמשיך ולהעסיק אותי אך הדבר יחשב כהתפטרות ולא כפיטורין.
אם אני אכן מתפטרת מרצוני בגלל חוסר הגמישות בשעות אני זכאית לפיצוי פיטורין?
תודה ויום טוב
מעסיקך טועה.
לא ניתן לשנות את תנאי העסקתך לרעה לאחר חזרה מחופשת לידה. שנית, באם אכן אינך יכולה להגיע בשעות דנן, את זכאית להתפטר בגין טעמים של "התפטרות לטובת טיפול בילד" והדבר מזכה אותך בפיצויי פיטורים מלאים.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר