שלום,
אני עובדת ברשת גדולה ובחודש האחרון תנאי העבודה השתנו לרעה באופן מוחשי, בהשוואה לתנאים שסוכמו [בעל פה] כאשר התחלתי לעבוד. אני סטודנטית וכשהגעתי לעבודה הזו אמרו לי שיתחשבו בזה ואני אוכל לעבוד בשעות שקרובות יותר למשרה חלקית מאשר למלאה, אבל בחודש האחרון או אפילו חודשיים אחרונים הוסיפו לי הרבה מאוד שעות ואומרים שאין לי ברירה אלא לעבוד בשעות האלה, אחרת יפטרו אותי.
כמו כן, התווסף עומס פיזי וגם נפשי, קיצצו לסניף הזה את שעות העבודה ולכן עכשיו במשמרת שבה פעם עבדו 3-4 אנשים, עובדים רק שניים.
כמובן שהשכר לא עלה.
האם ניתן לתבוע את המעביד במצב כזה?
שקלתי להתפטר, אבל לקח לי הרבה זמן למצוא עבודה שהתאימה ללימודים שלי [כפי שהעבודה הזו היתה בהתחלה] ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד, השעות השתנו אבל מצד שני בתור סטודנטית קשה לי למצוא משהו אחר ואני רוצה למצוא פתרון שיאפשר לי להישאר בעבודה הזו.
שלום רב,
שאלתך לא ברורה, אולם חשוב להבין שקיצוץ עובדים במקום עבודה לא מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודה .
לטעמי כדאי לך לשבת אם המעביד ולראות איך ניתן להמשיך לעבוד במקום העבודה .
שיהיה בהצלחה- מיכל קמחי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר