הנני עובדת בחברת תקשורת מזה כ-3 שנים.בחוזה העבודה הראשוני שלי מול החברה הייתי חתומה על 4 משמרות כולל שישי לסירוגין.בשנת 2009 (כ-5 חודשים לאחר תחילת עבודתי)התחלתי את לימודי האקדמאיים ובעקבות כך המנהל האישי שלי החתים אותי על מסמך בעקבות שינוי המצב כאשר נוסח המכתב הינו במילים הבאות:
הנידון: הורדה במשמרות שבועיות באופן זמני.
הנני מאשרת בזאת הורדתי הזמנית ל-3 משמרות, ידוע לי שבכל עת יכולים מנהלי לדרוש ממני לעלות חזרה למשמרות בהתאם לחוזה העסקתי.
במידה ולא אוכל לעמוד בזאת אאלץ להתפטר ממקום עבודתי ללא שום בקשה לפיצויים/תנאי פרישה.
-היום שנתיים וחצי לאחר החתימה על "החוזה החדש" כשממוצע השעות החודשי שלי לאורך כל התקופה הינו כ-80 שעות ומתכונת העבודה שלי הינה 3 פעמים בשבוע ושישי,פנה אליי המנהל שלי בטענה כי לא מקובלת עליו כמות השעות וכי עומדות בפניי שתי אופציות או לעלות חזרה ל-4 משמרות או לחתום לו שאני מתחייבת לתת עוד 5 שעות כל שבוע ואם לא החברה תראה בכך שאני לא עומדת בתנאי החוזה(במילים אחרות שאני התפטרתי).אני אמורה להחזיר לו תשובה עד מחר...
לעניות דעתי, התנהלות החברה אינה תקינה וכמו כן גם החוזה החדש שעליו חתמתי אינו כביל בהתייחס להיותו "זמני" כשבפועל כל התקופה אני עובדת כך.כמו כן, לכל אורך התקופה אני עובדת במתכונת הזאת ללא שום פנייה מצד ההנהלה ומבחינתי התנאים שלי היו מקובלים עליהם ולכן הפנייה שלו אליי מעוררת חוסר תו"ל כאשר הם מודעים לכך שבמסגרת לימודי אין באפשרותי לתת עוד שעות.
בהתאם לאמור לעיל אשמח לקבל את עצתך,האם הוא רשאי לפעול כך? האם החוזה הזמני כביל(למרות שעברו שנתיים וחצי מאז)? ומה עליי לעשות? תודה
לכאורה, ניתן לטעון כי "הזמני" הפך "לקבוע" אך בשל העובדה, כי את עדיין לומדת נראה סביר, כי הזמני הוא אכן עדיין זמני כל עוד את לומדת. המעסיק אינו חייב לקבל את בקשתך יותר לתנאי עבודה כאלה ויכול לדרוש ממך לחזור למתכונת של שעות אחרות.
ניתן לנהל "מלחמה" אך היא תהיה משפטית וכן עם עלויות כלכליות.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר