לפני כשבועיים התחלתי עבודה בתחום השירות ,כחלק מתהליך ההכשרה אני אמורה לעבור קורס ,הודעתי כי נבצר ממני להגיע עקב שפעת חום, כאבים, דלקת גרון וכו'.. הייתי אצל רופא שנתן לי אישור מחלה ליומיים
כשהודעתי על כך נאמר לי שיחשבו מה לעשות איתי ואם ואיך ממשיכים הלאה כי חוסר של יומיים זה מאד משמעותי מאחר ומלמדים בקורס המון חומר ,ולא יחזרו על החומר במיוחד בשבילי,
שאלתי היא האם זה חוקי לפטר עובד עקב מחלה? (כמובן שישנו אישור מרופא)ובמידה והם יפטרו אותי יש לי עילה לתביעה?
ושאלה נוספת :אני חתומה על התחייבות לשנת עבודה,ישנו סעיף בחוזה שאומר שהקורס הינו קורס מסנן ובמידה והחברה תחליט לפטר על העובד יהיה לשלם עבור קורס ההכשרה בסה"כ 1500
לא יכולתי לדעת מראש שאהיה חולה ודאגתי להודיע על כך כמו כן לאישור מחלה חתום ע"י רופא והתחלתי את הקורס לפני פחות משבועיים .. האם הם יכולים לדרוש שאשיב להם את עלות הקורס 1500 ש' ? בתודה סיון
כעקרון אין לפטר עובד בעת חופשת מחלה.
בנסיבות העניין מומלץ כי תסתייעי ביעוץ מקצועי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר