שלום,
ילדתי ב- 23/01/12 התפטרתי לצורך טיפול בילד.
שאלתי היא כזאת:
1- מי אמור לשלם לי את פיצויי הפיטורים? יש לי בביטוח של כלל מרכיב פיצויים שיש בו בסה"כ 4200 ש"ח.
2-שנית לפני איזה חודש מחשבים את פיצויי הפיטורים, ילדתי בינואר ולפיכך לא קיבלתי משכורת מלאה בחודש זה, האם מחשבים לפי חודש דצמבר?
3- לפי איזה משכורת מחשבים ברוטו או נטו?
אשמח לתשובה בהקדם.
מורן שלום,
אשר לשאלותייך,
לעניין חישוב הפיצוים, בהנחה והינך עובדת במשכורת אז חישוב הפיצויים יהיה על פי שכר חודש אחד לכל שנת עבודה.
לעניין שאלתך השנייה- אם חל בשכרו של העובד שינוי זמני (הגדלה או הפחתה)- שאינו שינוי קבוע , אזי יחושב השכר האחרון לפי שכר העובד כאילו לא חל שינוי כאמור. במקרה שלך חודש דצמבר.
לעניין שאלתך הראשונה:
סעיף 7 (לחוק פיצוי פיטורים, קובע כי עובדת אשר התפטרה תוך 9 חודשים מיום שילה, על מנת לטפל בילדה, יראו את התפטרותה לעניין חוק זה כפיטורים.
הואיל ולא ציינת מהו המועד בו התפטרת פרט חשוב לקביעת זכאותך לפיצויי פיטורים אין לי לענות לך תשובה חד משמעית בעניין זה ואו לעניין הגורם אשר נדרש לשלם לך פיצויי פיטורין.
את מוזמנת לפנות לייעוץ משפטי בנושא בכדי לבחון את זכאותך לפיצויי פיטורים.
בהצלחה ובברכת חג חירות שמח
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר