דינינעבודה שלום רב.
התחלתי לעבוד לפני 4 חודשים והחתימו אותי על קנס עזיבה תמורת ההכשרה על סך 2500 ש"ח.במסגרת ההכשרה חולקו דפי מצגות שעברנו עליהם ועשינו האזנות לנציגים. זה היה סך הכול 3 שבועות.
האם ניתן לחייב אותי לשלם את הקנס ?
שאלה 2- משלמים לי תעריף נסיעות יומי 10.40 האם זה חוקי?? אני משלמת 13 ש"ח הלוך חזור. אני מתגוררת בבת ים והעבודה בתל אביב.
שאלה 3- ביתי לא הרגישה טוב ולכן קיבתי חופשת מחלה לילד. מכסת הימים נגמרה והורידו לי מתלוש השכר 380 ש"ח על יומיים. האם זה חוקי למרות שיש לי אישור מחלה?
אודה לתשובות מהירות.
חג שמח :-|)
עדי שלום רב,
לעניין שאלותייך:
1. סעיף קנס המוטל על עובד המתפטר בטרם תקופה שנקבעה מראש בחוזה נפוץ מאד בימינו . ניכוי זה אינו חוקי, אם מדובר באחד מהמקרים הבאים: א'. הוא מוטל על העובד בלא שניתנה לו הכשרה כלשהי עם תחילת עבודתו. ב'. ניתנה הכשרה בתחילת העבודה, אולם אין קשר בין גובה הפיצוי לעלות ההכשרה. על המעסיק להוכיח עלות ההכשרה באמצעות קבלות או חשבוניות.
2. שיעור החזר הוצאות נסיעה ליום יהיה 23.70 ש"ח ליום עבודה. כל עובד הזקוק לתחבורה בכדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו השתתפות עד המכסימום של 23.70 ש"ח בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו.
3. עקב העובדה כי החוק מאפשר זקיפת ימי מחלה על חשבון תקופת המחלה הצבורה של ההורה, הרי שהתשלום בגין תקופת המחלה של הילד יהיו ע"פ הוראות חוק דמי מחלה בעניין תשלום בגין ימי מחלה של עובד, כאילו היו ימי העדרות בגין מחלת העובד עצמו.
באם עברת את ימי המכסה הצבורים לך, אזי מעסיקך לא בהכרח פעל בניגוד לדין כאשר "הוריד" לך מתלוש השכר את הסך שציינת.
כמובן הואיל ואין לי נתונים לגבי השכר שלך , אינני יכולה לתת לך תשובה חד משמעית לגבי נכונות שיעור הניכוי.
בברכה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר