שלום רב,
אני מקבל כל חודש החזר נסיעות על-סך 450 ש"ח.
אני קונה פעם בחודש כרטיסיית חופשי-חודשי המאפשרת לי להגיע למקום העבודה, אך ישנם ימים (לפעמים מספר פעמים בשבוע) בהם אני נאלץ לפי דירשה להגיע ללקוח הממוקם בעיר אחרת (נסיעה אותה הכרטיסייה שלי לא מכסה).
עקב כך, אני משלם בחודש עבור הכרטיסייה ובנוסף קונה גם נסיעות ברכבת למיקום הלקוח. בסופו של דבר, יוצא לי להוציא לא מעט על הנסיעות וזה גורם לעול די כבד.
האם קיים סעיף בחוק המסדיר עניין שכזה למול המעביד ?
נ.ב.
בעבר אספתי קבלות מהרכבת וביקשתי החזר, נאמר לי כי ביררו את הסוגיה למול הרו"ח ומסרו לי שאני לא זכאי כי המרחק ממיקום החברה שלי ומיקום חברת הלקוח זהה מבחינת סכום החזר הנסיעות.
תודה מראש,
ליאור
אם אתה נשלח מהעבודה ללקוח, עליהם לשלם לך את הנסיעות. זה לא מופיע בחוק, אך ודאי שאינך צריך לממן זאת. אם אתה מקבל החזר מעבר לחודשי חופשי בדוק אם אכן, הסכום מכסה, אם לא - דרוש מהמעסיק
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה על התשובה ענת!
רק רציתי להבין דבר אחד, כתבת "אם אתה נשלח מהעבודה ללקוח"
אני נוסע מביתי ישירות לבית הלקוח ולא עובר לפני כן במקום העבודה הקבוע שלי.
העבודה מכסה לי תשלום עבור חודש-חודשי על-סך 450 ש"ח ובהתאם אני קונה כרטיסיית חופשי-חודשי המשולבת עם הרכבת למקום עבודתי הקבוע.
הנסיעות ללקוח יוצאות כתוספת לכרטיסייה שכבר קניתי ומעבר לסכום המשולם לי כהחזר נסיעות.
אני עדיין יכול לדרוש החזר ?
כן, אם הנסיעות אינן במסגרת החודשי חופשי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר