שלום,
אני בת 23 וחצי ואני עובדת ברשת של מסעדת המבורגרים מצליחה, נתקלתי בשיטת חדשה לחישוב הטיפים שם. כאשר על שעת עבודה הם לוקחים 3 שקלים כלומר עבדתי 7 שעות, ילקח לי סכום של 21 שקלים. את המשוכרת אני מקבלת במזומן אחרי כל משמרת אני לוקחת את הכסף ואם יש חוסר ואנחנו עושים מתחת למינימום משלימים לנו את החוסר בסוף החודש. כאשר שאלתי על מה לוקחים לי את ה3 שקלים נאמר לי שזה על ביטוח ליאומי ומס בריאות, את זה הבנתי אבל נאמר לי שבנוסף זה גם מס "כלשהו" לא יודעת ולא מבינה על מה מדובר. הרי מס משלמים מסכום מסויים וגם אם הם לוקחים לנו יותר כסף על עמלות הרי שזה לא הגיוני מפני שאנחנו מקבלים את הכל במזומן. בתלוש משכורת של החודש אחרון עבדתי קצת 75 שעות לכן ירדו 225 שקלים בגלל ההורדה של ה3 שקלים. על מס בריאות וביטוח ליאומי ירד לי 113 שקלים. לאן הלכו
112 השקלים הנוספים? איני מקבלת פנסיה או ימי מחלה.
אשמח לתשובה בשמי ובשם כל המלצרים שעובדים איתי
אכן, מדובר בניכוי שאינו חוקי לחלוטין משכרו של המלצר, על המעסיק לעבוד בשיטה בה המלצרים מפרישים את ערך השעה הנכון לשכר מינימום, באם עברו אותו כמובן ובחישוב הסופי של חודש עבודה מלא יש לקזז את הסכומים הראויים למס בריאות וביטוח לאומי. בסכומים בהם אתם משתכרים אין תשלום עבור מס הכנסה בכל מקרה.
עליכם להתאגד כולכם ביחד ולפנות למעסיק בדרישה להשיב לכם באופן רטרואקטיבי את מלוא הסכומים העודפים ששולמו על ידכם.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר