אני סטודנטית במשרד ממשלתי קרוב לשנתיים וחצי, מועסקת במשרת סטודנט המוגבלת ל120 בחודש, ומראש קצובה עד לסיום הלימודים (3 שנים),לפני כמה כמה שבועות גיליתי שאני בתחילת בהריון, בשבועות הראשונים, במקביל אני נמצאת בסוף התואר - סמסטר אחרון בשנה שלישית, שאלתי היא כזאת, האם שאני אסיים ללמוד (בערך בחודש יוני השנה) יוכלו לסיים את העסקתי ולפטר אותי? או בגלל ההריון אסור להם לפטר, ובמידה ואסור להם לפטר - האם הם יכולים להמשיך להעסיק אותי במשרת סטודנט עד הלידה ואחריה או עליהם להעביר אותי למשרה מלאה? תודה מראש על תשובתכם
לאור העובדה, כי חוזה העבודה שלך הינו חוזה עבודה קצוב ולא היתה לך כל ציפייה להמשך העבודה במקום לאחר סיום התואר, הרי שניתן לפטר אותך בזמן הריונך לצערי.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
כל שנה נחתם איתי חוזה לשנה נוספת ולא מראש חוזה ל-3 שנים...ציפייה להמשיך לעבוד פה היתה לי בגלל שסטודנט מסיים את התואר הוא רשאי להשתתף המכרזים פנימיים של המשרד... עדיין יוכלו לפטר אותי??
כלשונך..."רשאי" ולא מובטח ועל כן. אכן במקרה דנן , הפיטורים שלך יהיו מוצדקים לצערי.
בשעה טובה ומתנצלת כי אין לי תשובה טובה יותר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה רבה רבה לך על תשובתך... רק עוד שאלה מה לגבי פיצויים? הם ישלמו לי פיצויים? או גם לזה אני לא זכאית?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר