אני עובד מדינה ברשות האכיפה והגבייה. בסיום תקופת ניסיון של שנתיים וללא התראה קודמת הודיעו לי שאני לא עונה על דרישות התפקיד. עשו זאת במקביל לחבר שלי לעבודה. את התפקיד שלו שלחו למיקור חוץ. לי נתנו תקופה של חודשיים להשתפר. המנהל שלי קיבל מיילים המשבחים את עבודתי וכמו כן בשנת 2011 היתה לי הערכה טובה. הפיטורים מונעים משיקולים זרים ולא מחוסר עמידה בתנאי התפקיד אשר זכיתי בו במכרז חיצוני. אני אמור לעזוב ב- 11 למאי. נא עזרתכם !!
לא מובן מדוע בעצם נתנו לך חודשיים להשתפר אם בעצם יש הערכות טובות? האם יש לך העתק מאותן הערכות? שאם כן הרי שבאמת מדובר בהליך שאינו תקין. הינך יכול לעשות אחת מהשתיים:
1. להמתין בשקט חודשיים לאסוף עדויות על טיב עבודתך ואז לטעון לפיטורים שלא בתום לב מתוך מניעים נסתרים.
2. לפנות לבית הדין לעבודה בבקשה לצו מניעה לעניין הליך הפיטורים ו/או המשך ניסיון.
בכל מקרה עליך להתייעץ ולפנות לייצוג משפטי הולם בעניין זה.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 055-4532821
תודה על התשובה.
ראשית, אין לי זמן להמתין חודשיים מכיוון שיש לי מכתב פיטורין ל- 11 למאי. שנית הם אמרו שאני עושה את העבודה השוטפת כראוי אך הם מחפשים את האקסטרא. זה הייה תירוץ לא להכניס אותי למסלול קביעות לאחר תום תקופת הניסיון. יש לי העתקים של ההערכה השנתית האחרונה מלפני שנה וכן מכתבי הערכה לעבודתי ממנהלים בחברה.
האם יש סיכוי למתן צו מניעה להליך הפיטורין בתקופה כזו קצרה עד ה- 11 למאי ?
תודה
אלי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר