שלום רב,
אני עובדת במלון. בהריון בחודש השלישי.
בשל חולשה קיצונית, ובעיות בלחץ הדם, ניתנו לי סיקים ל20 יום.
ניסיתי לברר, כמה ישולם לי עבור אותם ימים, וקיבלתי תשובות שונות. חלק אמרו לי שעבור היום הראשון והשני אקבל 50% ועבור השאר 100% (אין יום המתנה, כי זו המחלה הראשונה שלי).
לעומת זאת, בהסכם הקיבוצי של התאחדות המלונות של 2010, קראתי שעובדים שהחלו עבודתם לאחר 7/2004 מקבלים תשלום עבור דמי מחלה לפי התכנית המצומצת הקבועה בתקנות דמי מחלה, על פיה:
א.רשום שאיני זכאית להפרשות לפנסיה בזמן מחלה.
ב.רשום שהתשלום הוא כדלקמן: ימים 1-2: 50%, ימים 3-17: 80% ומהיום ה18 ואילך: 90%. זאת, בניגוד למה שביררתי עם חברה שהיא חשבת שכר של מלון אחר, שאמרה שעבור היומיים הראשונים משולמים לי 50% ומהיום השלישי ואילך: 100%.
אם כן, מה נכון מבחינת חישוב והאם אני כן זכאית להפרשות לפנסיה בתקופת דמי המחלה או לא?
טל שלום,
ההסכמים הקיבוציים וצווי ההרחבה מעניקים לעובדים בענפי העבודה השונים זכויות סוציאליות מיטיבות מעבר לקבוע במסגרת חוקי העבודה המגן.
הסכם קיבוצי יכול רק להוסיף לזכויות המגיעות לעובדים במסגרת חוקי העבודה השונים ולא לגרוע מהן.
אי לכך, הואיל ועל פי הדין הינך זכאית לתשלום עבור ימי מחלה 2-3 בתשלום מחצית דמי מחלה, דהיינו בשיעור של 50.% משכר יום רגיל ומהיום ה-4 ואילך תשלום מלוא דמי מחלה, דהיינו 100% משכר יום רגיל.
אשר לעניין ההפרשות הוסציאליות, ראי לעניין זה, סעיף 7 לחוק דמי מחלה, תשל"ו-1976, קובע: "דין דמי מחלה המשתלמים מאת מעביד כדין שכר עבודה לכל דבר". על כן, בתקופה בה עובד נעדר מעבודתו עקב מחלה ומקבל דמי מחלה, על המעביד להמשיך להפריש עבורו הפרשות סוציאליות, באם לא עשה כן מעבידך, אזי הינו עובר על החוק.
בהצלחה,
תמר בן אלי, עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עודד פרץ ושות`, משרד עורכי דין 055-4532759
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר